Kenniscentrum

Veel organisaties zijn al jaren actief op het gebied van onderhoudsmanagement en systemen voor kwaliteit, milieu en veiligheid. Deze systemen grijpen steeds meer in elkaar. Hoe kunnen we daar richting aan geven? Waar kunnen we processen optimaliseren? En welke rol speelt informatisering hierbij? Asset management als systeem vormt hierbij de verbindende schakel. Het doel van asset management is om de optimale prestatie uit uw gebruiksmiddelen, de assets, te halen. En dat binnen acceptabele risico’s en tegen aanvaardbare kosten, gemeten over de gehele levensduur van de assets.

 

Om de thema’s binnen asset management inzichtelijk te maken, gebruikt CMS het asset management model en het groeimodel. Beiden geven aan welke aandachtsgebieden er zijn en wat hun onderlinge relatie is. De modellen dienen als ‘kapstok’ voor de dienstverlening en zijn een beeld voor u om de onderwerpen inzichtelijk te maken.

 

CMS Asset Management deelt kennis en inzichten op het gebied van onderhoudsmanagement en asset management met kennispartners in de branche.

 

In onderstaande film vertelt CMS-directeur Luc de Laat voor een tv-uitzending op RTL7 over asset management.