Profiel

CMS Asset Management is een middelgroot adviesbureau te ’s-Hertogenbosch. Het bedrijf is opgericht door Luc de Laat onder de naam Contracting Maintenance Services (CMS). Later is aan de afkorting CMS de term Asset Management toegevoegd om hiermee de dienst duidelijker te typeren. CMS Asset Management is uitgegroeid tot een adviesbureau met 18 enthousiaste medewerkers.


CMS Asset Management is ISO 9001:2008 gecertificeerd.

 

Al 20 jaar kennispartner in asset management

CMS Asset Management bestaat dit jaar 20 jaar en dat hebben we gevierd! Dinsdagmiddag 28 maart 2017 stond in het teken van asset management en inspiratie. Samen met 60 klanten gingen we terug in de tijd met een boottochtje over één van de meest boeiende assets van Den Bosch: het voormalige riool de Binnendieze. In een prachtige industriële omgeving van voormalige koekjesfabriek Verkade schoven onze klanten aan voor een seminar over asset management vroeger, nu en in de toekomst.

 

20 jaar asset management

CMS-directeur Luc de Laat keek terug naar de transities in maintenance en asset management in de afgelopen 20 jaar. “Als je mij 20 jaar geleden had gezegd dat wij FMECA (risicoanalyse) zouden toepassen op wegen, zou ik je voor gek hebben verklaard. Nu passen we het zelfs toe in de natuur, op beverburchten!”

 

Asset management bij de Provincie Overijssel

Lindy Molenkamp van de provincie Overijssel nam de aanwezigen mee in haar ervaring met asset management. Waarom ging de provincie aan de slag met asset management? “Allereerst willen we ons areaal goed op orde hebben. En we wilden inzicht in het beheer en onderhoud van onze kunstwerken, zoals bruggen e.d. Er is in ons land geen geld voor alles wat aandacht verdient. Asset management geeft dat inzicht.”

 

Asset management helpt waterschap De Dommel

Waterschap de Dommel staat voor de opgave om droge voeten te hebben en te houden én te zorgen voor voldoende, mooi, schoon en natuurlijk water. Toine van Dartel van waterschap De Dommel: “Asset management, of hoe we het dan ook noemen, helpt daarbij. Bij ons was asset management geen project of programma. We gingen er vanaf de werkvloer mee aan de slag, organisch, van binnen naar buiten.”

 

Asset management in de toekomst

Freija van Duijne, futuroloog, inspireerde de aanwezigen met haar blik op de toekomst. Van big data naar smart systems en van spraakherkenning tot block chain, de ontwikkelingen staan niet stil en nieuwe vormen van assets staan voor de deur. Dat geeft nieuwe kansen én nieuwe risico's.

  • IMG_7961.JPG
  • IMG_7925.JPG