Van asset managementsysteem tot asset management bedrijven

Organisaties die het belang inzien van asset management zijn benieuwd naar de consequenties ervan. Hoe kun je met asset management aan de slag gaan? Hoe breng ik mijn asset managementsysteem op orde? Moet je gaan reorganiseren of past het binnen de bestaande organisatie? Hoe wordt asset management een lust en geen last?

Asset managementsysteem

CMS vindt dat asset management prima kan worden bedreven in de bestaande organisatie. Belangrijk is om in de organisatie nieuwe verbindingen te leggen en met de specifieke thema’s aan de slag te gaan. Bij asset management is het wel van belang dat de rollen goed belegd zijn. Het moet duidelijk zijn wie de asset owner, de asset manager en de service providers zijn. Door dit in kaart te brengen wordt vanzelf duidelijk of u als organisatie beter kunt reorganiseren of dat het een kwestie is van goed de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden beleggen. Het goed beleggen van de asset managementrollen komt voort uit de noodzaak om een systeem op orde te hebben waarin dit geborgd is. We noemen dit het asset management systeem.

>> CMS helpt organisaties om asset management te integreren in het business model of het systeem van de eigen organisatie.

Asset management bedrijven

Een asset managementsysteem is niet voldoende. Om met asset management aan de slag te gaan, is meer nodig. De cultuur van de organisatie is hierbij een belangrijk aspect. Hoe handelen uw mensen? Zijn zij risicobewust? Tonen zij gedrag wat bijdraagt aan uw asset managementdoelstellingen? Kortom, bedrijven managen al jaren hun assets, maar betekent dat ook dat zij optimaal asset management bedrijven?

>> CMS helpt met een resultaatgerichte, kostenbewuste en mensgerichte aanpak om asset management in de dagelijkse praktijk te integreren.

Informatie

Wilt u meer weten over asset managementsystemen en asset management bedrijven? Neemt u dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over het bedrijven van asset management in uw organisatie.

Rollen asset management.jpg