Warm hart

Ook dit jaar sponsort CMS Asset Management weer een goed doel. Dit keer is ons oog gevallen op het project ‘Duurzaamheidscertificaten voor Nigeriaanse cacaoboeren’ van Oxfam Novib. Met meer technische kennis en een duurzaamheidscertificaat als UTZ of Fair Trade helpen wij de cacaoboeren verder.

 

De boeren krijgen training in het verbeteren van hun opbrengst. Hun technische kennis wordt bijgespijkerd, zodat zij hun productie omhoog kunnen brengen. En ze leren duurzaam cacao te verbouwen waardoor ze een duurzaamheidscertificaat krijgen.

 

Als een cacaoboer een duurzaamheidscertificaat heeft, dan krijgt hij een betere prijs voor zijn bonen. En hij heeft geleerd hoe hij op een duurzame manier zijn gewassen verbouwt. Daarnaast wordt een deel van de inkomsten geïnvesteerd in projecten die de gemeenschap ondersteunen, en daar profiteren hun kinderen en families van. De cacaoboeren worden geholpen om verder te komen in hun leven.

CMS-sponsoring-cacaoboeren.jpg

Door de jaren heen levert CMS Asset Management een bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Soms dichtbij, maar ook ver weg. In alle projecten weten we dat de mensen voorop staan. Vooral de projecten waar hulp direct ingezet kan worden spreken ons aan.

• Het project ‘Duurzaamheidscertificaat voor Nigeriaanse cacaoboeren’ van Oxfam Novib
• Basketball vereniging Black Eagles Rosmalen 
• Harense Smid Zwemrace Arethusa
• Stichting Alpe d’Huzes