Provincie Overijssel

"Implementatie assetmanagement volgens ISO 55000"

Cases

Assetmanagement bij Provincie Overijssel

Een ingestorte brug zoals in Italië wil niemand. De Provincie Overijssel wilde er alles aan doen om dat te voorkomen. Hoe kun je een optimaal onderhoudsprogramma opstellen waarbij de risico’s bekend en beheersbaar zijn, binnen een beperkt onderhoudsbudget? Assetmanagement helpt om de prestaties, risico’s en kosten van de assets, zoals bruggen en (vaar)wegen, in balans te brengen.

Voordelen van assetmanagement bij Provincie Overijssel

Assetmanagement geeft de provincie Overijssel inzicht in beheer en onderhoud van de assets, zodat de provincie onderbouwde keuzes kan maken over wat goedkoper, later of gespreid kan. Een ander voordeel van assetmanagement is kennisborging. Veel kennis over onze assets zit in het hoofd van medewerkers die binnenkort met pensioen gaan. Dankzij assetmanagement kan de kennis worden vastgelegd of geborgd. Een toets van het assetmanagementsysteem op basis van ISO 55000 geeft aan of assetmanagement ook daadwerkelijk goed is ingevoerd in de organisatie. Niet als doel op zich, maar als middel.

Provincie Overijssel over assetmanagement

CMS Asset Management hielp de provincie Overijssel bij de invoering van assetmanagement. Bekijk het introductiefilmpje of de uitgebreidere film die we over de invoering van assetmanagement bij de provincie Overijssel hebben gemaakt.

Introductiefilm

Uitgebreide film

Interesse in assetmanagement?

Bent u benieuwd wat assetmanagement voor uw organisatie kan beteken? Of wilt u weten of uw assetmanagementsysteem klaar is voor certificering? Neem contact op met Luc de Laat, ldlaat@cmsam.nl of bel 073-6480563.