cursussen

Introductie FMECA/RCM (2 dgn)

Bent u benieuwd hoe u onderhoudsconcepten kunt opzetten of optimaliseren met methodes als FMECA en RCM? Wilt u uw nieuwe onderhoudsconcept afstemmen op eventuele (niet)acceptabele risico’s? De cursus Introductie FMECA/RCM daagt u uit kritisch te kijken naar uw assets en de inrichting van uw onderhoudsbeheersysteem. Na de cursus kunt u gefundeerd een keuze maken met welke gegevens u uw onderhoud kunt afstemmen op uw doelstellingen rondom onderhoud en beschikbaarheid.

Waarom FMECA en RCM?

Veel bedrijven en organisaties realiseren hun primaire bedrijfsdoelstellingen met assets als persleidingen, zuiveringsinstallaties, (vaar)wegen, industriële ovens en productielijnen. Zij zijn al jaren actief op het gebied van onderhoudsmanagement. Velen hebben een onderhoudsbeheersysteem ingericht op basis van een doordacht onderhoudsconcept en afgestemd op acceptabele risico’s. Is uw organisatie ook klaar om die stap maken? Heeft u de data op orde of weet u (nog) niet welke keuzes u kunt maken op basis van risico? Zijn de assets al goed opgenomen in uw onderhoudsbeheersysteem of twijfelt u nog over de decompositie van uw assets en opdeling van uw areaal? De principes van FMECA en RCM helpen u bij de inrichting en optimalisering van onderhoudsconcepten. Beide methodieken zijn ontwikkeld voor het verbeteren van onderhoudsmanagement en focussen zich op het verhogen van de betrouwbaarheid van uw assets.

Inhoud cursus

In de cursus verkennen we de onderwerpen FMECA en RCM. We bespreken en oefenen de belangrijkste onderdelen en stappen aan de hand van praktijkvoorbeelden. We leren u wanneer u iets moet onderzoeken of uitrekenen om vragen over het nut van onderhoudsregels te kunnen beantwoorden. En we delen enkele trucjes in Excel of Power Suite met u. De uitkomst van de analyse van de onderhoudsregels draagt bij aan nieuwe of verminderde activiteiten in het onderhoudsconcept.

Introductie FMECA-RCM

‘Dankzij de cursus leerden wij op een andere manier naar het geplande onderhoud te kijken en kwamen we tot heldere keuzes en inzichten.’

Onze cursussen en corona

Wij geven de voorkeur aan het persoonlijk geven van onze cursussen. Uiteraard werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM en zorgen wij voor passende omstandigheden om de cursus te geven. Indien de maatregelen worden verscherpt, dan zal de cursus worden verplaatst.

Interesse?

Lees de cursusflyer of schrijf u direct in via onderstaand formulier. Heeft u nog vragen of geeft u de voorkeur aan incompany of maatwerk? Neem contact met ons op via info@cmsam.nl of 073-6480563.

Inschrijven

Schrijf u in via onderstaand formulier! U hoort snel van ons.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en de factuur. Annuleren is kosteloos tot 4 weken voor aanvang. Daarna brengen wij 35% annuleringskosten in rekening.

CMS Asset Management is geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). Dit betekent dat onze cursussen vrijgesteld zijn van BTW.