cursussen

Spare parts management (1 dag)

Heeft u te maken met een magazijn vol met verouderde voorraad. Stijgen de kosten terwijl de onderhoudsbudgetten kleiner worden? Wordt er bij storingen vaak misgegrepen? Kan de samenwerking tussen de  onderhoudsafdeling en het magazijn verbeterd worden? De eendaagse cursus ‘Spare parts management‘ geeft u handvaten om zonder grote investeringen, de juiste keuzes in reserveonderdelen te maken en daarmee de onderlinge samenwerking te verbeteren.

Waarom een cursus Spare parts management?

Organisaties zijn binnen beheer en onderhoud op zoek naar verbetermogelijkheden in productiemiddelen en assets om een hogere beschikbaarheid en/of een kortere doorlooptijd te realiseren. Het reserveonderdelenmagazijn is daar een onmisbare schakel in. In veel organisaties laat de samenwerking tussen de onderhoudsafdeling en het magazijn te wensen over. Zoals monteurs die misgrijpen, levertijden voor kritische onderdelen die onacceptabel zijn, onvindbare onderdelen en aantallen die niet kloppen. Met als gevolg: langere storingstijden en het aanleggen van privévoorraden door monteurs.

Inhoud cursus Spare parts management

In de cursus maakt u kennis met het proces van spare parts management. We behandelen stapsgewijs het managementproces en bespreken de verschillende strategieën voor het optimaliseren van het magazijn en het reduceren van kosten. Daarnaast bespreken we hoe het optimalisatieproces geïmplementeerd kan worden binnen uw organisatie en op welke parameters u het beste de prestaties van het magazijn kan beoordelen.

“Door de cursus spare parts management hebben we andere keuzes gemaakt in kritische reserveonderdelen en de magazijnvoorraden flink kunnen verkleinen.”

Onze cursussen en corona

Wij geven de voorkeur aan het persoonlijk geven van onze cursussen. Uiteraard werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM en zorgen wij voor passende omstandigheden om de cursus te geven. Indien de maatregelen worden verscherpt, dan zal de cursus worden verplaatst.

Meer informatie

Meer informatie over deze cursus leest u in de cursusflyer. Liever incompany of een cursus op maat? Vraag vrijblijvend een offerte aan via info@cmsam.nl of bel ons op 073-6480563.

Inschrijven

Schrijf u in via onderstaand formulier! U hoort snel van ons.

*

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en de factuur. Annuleren is kosteloos tot 4 weken voor aanvang. Daarna brengen wij 35% annuleringskosten in rekening.

CMS Asset Management is geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). Dit betekent dat onze cursussen vrijgesteld zijn van BTW.