Kennisartikelen

Risicodenken

Al honderden jaren houden mensen zich bezig met het beheer van water. De organisaties in de watersector zijn uitgegroeid tot grote en professionele organisaties met hoogwaardige assets. Op het gebied van onderhoud hebben zij een grote sprong gemaakt. Misschien niet direct in de kwaliteit van het uitvoerend onderhoud, dit deed en doet men immers al honderden jaren, maar met name in de organisatie en de wijze waarop men tegen onderhoud aankijkt.

Risicoprofiel

Een belangrijke revolutie in onderhoud in de waterwereld is dat er rekening wordt gehouden met het beheersen van de risico’s. Onderhoud heeft immers direct invloed op de eisen en wensen van de stakeholders. Daarom hebben waterschappen en drinkwaterbedrijven veel aandacht voor ‘onderhoud op basis van risico’.

Doorgroeien naar assetmanagement

Al in het eerste decennium van 2000 kreeg de waterbranche de behoefte om door te groeien naar assetmanagement. Enthousiaste medewerkers van waterschappen, drinkwaterbedrijven en CMS-consultant Robert van Grunsven, trokken gezamenlijk op om voor de sector een volgende stap te maken. Hun bevindingen zijn gebundeld in het boek ‘Risicodenken in de waterwereld’.

Boek Risicodenken bestellen

Wilt u meer weten over risicodenken? Bestel het boek Risicodenken (2010) door onderstaand formulier in te vullen. De kosten voor het boek zijn € 25,- (exclusief verzendkosten). U ontvangt de factuur bij levering van het boek.

  • Voer een waarde groter dan of gelijk aan 1 in.