Artikelen

Wilt u weten wat assetmanagement is? Lees dan onderstaande artikelen waarin wordt uitgelegd wat de betekenis is van assetmanagement. Lees ook de artikelen in onze kennisbank over diverse onderwerpen binnen onderhouds- en assetmanagement.

Definitie assetmanagement

Bij assetmanagement draait het om het managen van assets. De directe vertaling van het woord ‘asset’ vanuit het Engels is ‘bedrijfsmiddel´. Een asset kan op verschillende schaalgroottes worden bezien. Een boormachine is een asset, maar een booreiland is ook een asset!

Groeimodel assetmanagement

De organisatieontwikkeling binnen een technische dienst of instandhoudingafdeling verloopt via een groeipad. Het groeimodel van CMS Asset Management geeft aan welke fases moeten worden doorlopen om stabiel te kunnen groeien.

Normen assetmanagement

Over assetmanagement en hieraan gerelateerde onderwerpen zijn verschillende internationale en Nederlands normen verschenen. Deze normen kunt u gebruiken als handvatten voor de inrichting van uw organisatie en activiteiten. Ook kunt u ervoor kiezen om uw organisatie te laten certificeren tegen één of meerdere van deze normen.

Assetmanagementsysteem

Organisaties die het belang inzien van assetmanagement zijn benieuwd naar de consequenties ervan. Hoe kun je met assetmanagement aan de slag gaan? Hoe breng je je assetmanagementsysteem op orde? Moet je gaan reorganiseren of past het binnen de bestaande organisatie? Hoe wordt assetmanagement een lust en geen last?

Assetmanagement bedrijven

Om met assetmanagement aan de slag te gaan, is meer nodig dan alleen een assetmanagementsysteem. De ‘cultuur’ van de organisatie is ook een belangrijk aspect. Hoe handelen uw mensen? Zijn zij risicobewust? Tonen zij gedrag wat bijdraagt aan uw assetmanagementdoelstellingen? Bedrijven zij assetmanagement?

Woordenlijst assetmanagement

Een overzicht van de veelgebruikte termen rondom assetmanagement. In onze kennisbank vindt u toegankelijke informatie over onderdelen van assetmanagement. Wij delen graag onze kennis met u.