Markten

Afval & energie

Van afvalverwerker naar energieproducent. Deze transitie vraagt om optimalisatie van processen, waaronder goed installatiebeheer. Assetmanagement kan helpen bij deze transitie.

De transitie van afvalverwerker naar energieleverancier vergt nogal wat aanpassingen. Goed inzicht in de onderhoudskosten en in het installatiebeheer zijn noodzakelijk. En het vraagt van een technische dienst zich te transformeren tot een servicegerichte dienstverlener.

Referenties

CMS Asset Management hielp het afvalverwerkingsbedrijf van de gemeente Amsterdam (Afval Energie Bedrijf, AEB) bij deze transitie. CMS deed een onderzoek gebaseerd op het werkprocessenmodel TSM en PAS 55. En CMS leverde een manager a.i. voor de technische dienst. Naast het aansturen van de afdeling zorgde hij voor de implementatie van zijn eigen verbeterplan.

De referenties op een rijtje:

  • Afval Energie bedrijf AEB, Amsterdam
  • Van Gansewinkel Groep, Eindhoven
  • Energie- en afvalbedrijf HVC, Alkmaar

‘CMS hielp ons met het verbeteren van systemen, werkprocessen en organisatie.’

Informatie

Wilt u meer weten over assetmanagement in de afval- en energiemarkt? Of wilt u meer weten over interim management? Neemt u dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening in de afval- en energiebranche.